Sağlık

Güneş alerjisine ne iyi gelir, nasıl geçer? güneş alerjisi belirtileri

Güneş ışınlarına maruz kaldığımızda zaman zaman vücutta hassasiyet oluşabilmektedir. Genellikle doğrudan vücudumuza girmesi ile oluşan yanma, kaşıntı ve kızarıklık gibi farklı şekillerde kendini gösteren güneş alerjisi, kişinin yaşam standartlarını olumsuz etkiler. Cilt tipine göre değişebilen bu reaksiyonlar bazı önlemlerle önlenebilmekte ve çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

GÜNEŞ ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Güneş alerjisi, güneş ışığına maruz kalan ciltte; Kaşıntılı kırmızı döküntü, kaşıntı ve yanma gibi semptomlarla karakterize bir cilt rahatsızlığıdır. Güneş zehirlenmesi olarak da bilinen polimorf ışık püskürmesi, en yaygın güneş alerjisi türlerinden biridir. Bazı kişilerde kalıtsal bir güneş alerjisi bulunurken bazı kişilerde makul bir süre sonra vücutta belirebilir. Sizler için güneş alerjisi belirtilerini listeledik.

Güneş çıktığında;

  • Kırmızılık,

  • kaşıntı veya ağrı,

  • ciltte kabuklanma,

  • Kanama,

  • Kabarcıklarınız, kabarcıklarınız veya kurdeşenleriniz varsa, güneşe karşı da alerjiniz olabilir.

GÜNEŞ ALERJİSİ İÇİN NELER YETER?

  • Normalde cilt için faydalı olan yoğurt, güneş alerjisi ile karşı karşıya kalındığında oldukça etkilidir. Güneş ışınlarına bağlı cilt tahrişine karşı yoğurt sürülmesi tavsiye edilir.

  • Atopik yani kuru ciltler, normal cilt tiplerine göre güneş ışınlarını cilde daha fazla çeker. Bu nedenle güneş ışınlarının cilde ağır bir şekilde nüfuz etmesi için bol su içmek gerekir.

  • Çinko içeren bitkisel yağların düzenli kullanımı sonucunda güneş alerjisine iyi geldiği bilinmektedir.

  • Koruma sağlayan doğal tekniklerden biri de kabak çekirdeği yağıdır. Bu yağı cildinize uygulayarak oluşabilecek hasarı en aza indirebilirsiniz. Çalışması için düzenli bir biçimde kullanılması gerekir.

GÜNEŞ ALERJİSİ TEDAVİSİ İÇİN KREM

Doğal tedavi teknikleriyle geçmesi beklenen güneş alerjisinde herhangi bir düzelme görülmezse doktor muayenesi ve ilaç desteği gerekebilir. Tedavi prosedürü genellikle ağrı kesici kremler ve alerji ilaçları içerir. Ancak alerjinin evresine göre tek başına uygulanan kremler yeterli gelmeyebilir, bu nedenle kremlerle birlikte destekleyici hapların kullanılması önerilir.

Ayrıca güneş koruyucu losyonların kullanılması güneş alerjisine karşı koruyucu bir kalkan oluşturmaktadır. Güneş alerjisini hafifleten alternatifler olsa da kesin bir tedavi yöntemi yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu